Wednesday, January 28, 2015

Skulptuurinäitus Rakvere Teatris ja Palmse mõisas

Palmse mõisa ait

Alates 6. juunist on meie kujud Palmse mõisa aidas installatsiooni- ja skulptuurinäitusel "Mäng"! Näituse kujundaja on Jüri Ojaver, koostaja Teet Veispak. Näitus jääb avatuks kuni 6. septembrini 2015.


* * *

Rakvere Teater

Näitusel esinevad skulptorid: Ilme Kuld, Riho Kuld, René Reinumäe ja Maigi Magnus. Näitus jääb avatuks 19. veebriarist kuni 19. aprillini 2015. Pressiteade ERR-is
Uudis aprilli saabumise ja ühtlasi läheneva näituse lõpuga seoses: Maigi blondiinid ja René kuldhobuse pea jäävad Teatri galeriisse maikuu lõpuni! 
Hobuveos. Tööde transport.
Näitusesaali vaade 1
Näitusesaali vaade 2

"Kuldhobuse trofee", René Reinumäe, 2015
Muidugi oleks uhke, kui oleks töö juurde ka eepiline lugu õnnetoovast kuldhobusest rääkida, kelle matsid maha tapsid, lihaks tegid ja tapatöö meenutamiseks ja oma saavutuste üle uhkust tundes täis toppisid ja seinale riputasid.
Kuldhobuse tapmine on poeetiline fiktsioon kullast hiigelhobusest, tema tapmisest ja topise valmistamisest. Seeria "Kuldhobuse tapmine" kujutab kuldhobuse eri osade tarbimist, rappimist, nülgimist jne. Siin näitusel on väljapanekus kuldhobuse kaavik. (René)



"Moosiriiul", Maigi Magnus, 2014
On inspireeritud dokumentaalfilmist, mis räägib psühhopaadist ja tema ohvritest, keda mees hoidis 11 aastat oma majas vangistuses. Tegemist on äärmusliku näitega naistevastasest vägivallast. Kineetilised naisfiguurid on seksuaalsed ja limpsavad väljakutsuvalt keelt ja on minu poolt loodud kui püüd taaslavastada ja vaadata naist läbi psühhopaadi silmade. (Maigi)


Meedia:
Virumaa Teataja: Blondiinid moosiriiulil ja kuldhobuse pea



Virumaa Teataja pressiteade: Teatris näeb skulptuurikvartetti
Pressiteade err-is: Rakvere Teatris näidatakse nii vana kui uut skulptuuri 

Foto avamiselt

3 comments: